14.12.2010

Raisu-tontun prototyyppiViime vuonna ostaessani kauratontun myyjäisistä päätin, että seuraavana vuonna väännän itse. Siispä sain edellispäivänä prototyypin askarreltua, lahjaksikin se on jo annettu. Onnistuin aika hyvin. En katsonut mallia vanhasta tontusta ja ehkä siksikin sain tästä enemmän itseni näköisen. Päällinen on kaksinkertaisesti sukkahousuilla tukevoitettu, kaulahuivin ja tonttulakin neuloin kaksinkertaisesta 7veljeksestä paksuilla puikoilla. Kauraa ja silmiä hankin jo viime vuonna, mutta kauraa tarvitaan lisää, sillä meinaan tehdä näitä vielä muutaman jouluksi. Tonttu on aika napakka, ja ompelemaankin aloin, kun halusin ettei pää roiku miten sattuu. Kun katsoin ostotonttua, niin huomasin että se on paljon lötkömpi tapaus ja pääkin vähän roikkuu.


Lakkiin loin 30 silmukkaa, ja se oli liian vähän. En silti antanut häiritä, vaikka tontulla pikkaisen nafti lakki onkin päässä. Seuraavaa varten voisin luoda 40 silmukkaa. Kaulauhuivissa on  8 silmukalla tehty moooonta ainaoikein kerrosta. Kaulahuivissa on Raisu-logo, ja nämä on niitä pahamaineisia tilattuja merkkejä! Siitä on jo aikaa kun olen nämä tilannut, silloin jo kun tuotekehittelin Raisu-tuotejuttuja:). Kirjailu on hopealangalla. Sopii tonttuun kuin nenä päähän!


Tonttulakin päässä oleva iso kulkunen on Kaijalta saatu. Näitä on vielä kolme lisää tuleville tontuille, pieniä kulkusia pitää hankkia pikkutontuille. Pari kuvaa vielä ja se on sitte tällä erää moro. Joulukortit on työn alla ja toiveissa olisi että huomenna saadaan matkaan. Joululahjat ok-mallissa. Sytyck-neule... ei puhuta siitä nyt, joulun jälkeen tulee monta päivää... Hieno alusta minkä päällä tonttu nakottaa on muuten Jämsän huopatehtaan ja Huopaliike Lahtisen pannunalusta. Harmi että niitä on vaan yksi, sillä alustan päällä oli tonttu kiva antaa lahjaksi, vaikka kyllä se ilmankin pystyssä töröttää. Seuraavia tonttuja varten pitänee hakea Masku-kaupan lehdessä mainostettuja pyöreitä huopa-alustoja, vaikkei ne tietysti kukan mallista voitakaan.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti