22.2.2011

Silkkiä ja Alpakkaa


Anopin pitsineulehuivi valmistui vihdoin. Viikonloppuna lopetin sen 'no teen nyt vielä 10 cm lisää' -jankutuksen, ja päättelin silmukat sekä pingotin työn. Nuppineulojan kanssa nähräys on mielestäni se tylsin vaihe koko huivinneulonnassa, vaikka usein vasta siinä työ pääsee oikeuksiinsa.
 
 

Lankana käytin M&K:n Alpakkasilkki-lankaa, jossa on 70% alpakkaa ja 30% silkkiä. Lankaa kului 160 grammaa, eli jämäkerältä ei tälläkään kertaa säästytty. Käytin 4,5 mm:n pyöröpuikkoja. Malli on Novitan Talvi 2008 -lehdestä. Ihastuin malliin jo silloin kun miehen kanssa oltiin menossa naimisiin ja pohdin ehtisinkö tekemään kyseisellä mallilla valkoisen huivin. En valitettavasti ehtinyt mitenkään, mutta jätin mallin silti muhimaan. Mielestäni mallineule on kivannäköinen, mutta tosi helppo tehdä. Ainoastaan joka 4. kerros on kaventeluja ja lisäyksiä, muuten neulotaan vaan oikeaa tai nurjaa.


Ongelmia tuotti yllättäen huivin pituus. Mallihuivi oli 160 cm pitkä, ja kun pääsin siihen pisteeseen, huomasin ettei se nyt riitä mihinkään. Sen jälkeen neuloin vielä viisi kertaa 'enää 10 cm', ja huivin pituudeksi tuli lopulta 210 cm, mikä onkin juuri se mitta kun ajattelinkin. Halusin että huivia voi käyttää hartiahuivina esimerkiksi kesäjuhlissa, mutta sitten tietysti vaihtoehtoisesti kaulassa kiedottuna tai kerran kääräistynä rintaneulan kanssa (jonka anoppi meiltä jo sai silloin oikeampana päivänä). Itselläni ei valitettavasti ole rintaneulaa  niin että olisin voinut kuvaan laittaa, mutta toivotaan että joskus sellaisen saan...:)


Ulkona ehti tulla senverran pimeä, että salama vähän sotki kuvia. Ylhäällä kuitenkin lähikuvaa neuleesta. Huivin leveydeksi tuli vajaa 40 cm. Huivineulankin siihen hyvin saa sopimaan...


Olen tyytyväinen lopputulokseen, itsellenikin voisin haluta tuollaisen perushuivin. Monesti olen kaipaillut viime hetkillä juhlapukuni kaveriksi huivia, mutta aina on ollut aikaa liian vähän semmoisen tekemiseen, enkä sitten senpuoleen ole osannut malliakaan siinä paniikissa päättää. Joten sovitaan, että seuraavaksi kun panikoin juhlahuivia, malli olkoon tämä, niin ei ainakaan aloittamiseen mene turhaa aikaa.
Nyt on puikoilla aivotonta ainaoikeaa ja vauvanneuletta. Kivaa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti