19.3.2012

Rähmäkelejä

Kakkakelejä eteläisessä Suomessa, upeaa lumista kauneutta Pohjois-Suomessa (ainakin viime viikko). Terveiset Ylläkseltä, missä luistelulatuja tuli sivakoitua jopa 70 kilometrin edestä, ja muutama neulesilmukkakin sai kaverin viereensä. Matkaseurana meidän perheellä oli Säkylän mummu ja pappa, kiitokset heille seurasta ja avusta lasten kanssa. Empä olisi uskonut ennen lomaa että saisin hiihdellä kaksikin pitkähköä hiihtolenkkiä miehen kanssa (25km ja 30km). Nuoruudessa tuli usein sivakoitua melkein parikinsataa kilometriä viikossa, muttei sellaiset tässä elämäntilanteessa tietysti siintele edes unelmissani. Mahtaiskohan kroppakaan semmoisia kilometrejä enää kestää. Tähän kuuluisi asianmukaisesti maisemakuva Ylläksen lakeuksilta, mutta jostain syystä linssin eteen oli eksynyt ainoastaan iloisia lapsia. Nella oli ekakertaa elämässään junassa ja aivan haltioissaan: 


Ennen lähtöä Ylläkselle huovuttelimme Nellan kanssa kaulakorun. Yhdessä pyörittelimme palluroita pesukoneeseen ja minä pujottelin huopuneet helmet kuminauhaan. Aika isoja palloja tuli.
Ensi kerralla jätetään pesukone pois ja huovutetaan käsin. Näistä ei meinaan tullut kovin pyöreitä. Huovuttaminen saippuan kanssa käsin kuulostaa hiukan suttaavalta puuhalta, joten se pitänee hoitaa kylppärissä. Mutta kyllä me vielä sitäkin yritetään! Huopahelmet ovat toistaiseksi olleet vain Nellan käytössä ja Viljamin nuoleskeltavana. Ajattelin itse laittaa ne johonkin tilaisuuteen, niin että saan sanoa niiden olleen käytössä.Haalin paperitavaraa Tiimarista. Värimaailma on aika ennalta-arvattavaa. Nellan kanssa saa olla ahkerasti piirtämässä. Onneksi on hyvät puuvärit, joissa on runsas värivalikoima. Innostuin itsekin piirtelemään, ja heppakuvasta on tulossa jotain minkä ompelu on vielä vähän kesken.


En viitsinyt raahata villatakinretaletta Lappiin asti, joten aloitin talvihaalariin sopivat villasukat Nellalle.  Viljami tarkastaa ensimmäisenä valmistuneen sukan laadun. Hyväksyttiin (onneksi Viljami ei tarkistanut sitä kakkosta, sillä siinä on pieni kauneusvirhe joka aina osuu silmiini).


Sukat on neulottu kolmosen puikoilla käyttäen Sandnesin Smart -lankaa. Smart on ihanan pehmeä lanka, mutta kuinkahan kestävä sukassa? Lankaa kului 70 grammaa, väri on upea räikyvän punainen. 

Loin sukkia varten 44 silmukkaa, enkä kavennellut missään nilkoissa, sillä tein tuolla joustavalla ja siirtyvällä 2o2n - neuloksella varret ja sukan päällisosat. Kantapäät perushuttua, samoin kärkikavennukset.Viljami itkee vaunuissa, meikä-äiti lähtee hakemaan pojan.

P.S. Toinen poika (Orvo-kissa) oli tullut kotiin lomaviikon aikana oltuaan puolitoista viikkoa reissussa.
P.P.S. Hakiessani Viljamin vaunuista, huomasin että ulkona sataa räntää ja rakeita. Voiko se olla totta?

3 kommenttia:

 1. Hienot on helmet ja sukat :) ! Kaikille terveisiä.

  VastaaPoista
 2. Söötit lapset ja söötit helmet :) Viljami näyttää ihan Teemulta vauvana :D


  Tarja

  VastaaPoista
 3. Niin näyttää!! Ja ihan Nellalta, vaikka Nella näyttikin Jenniltä vauvana:)...

  VastaaPoista