29.5.2012

Puolueellista ihastelua


Suuri Käsityö -lehdessä 4/2012 oli kiva lippiksen ohje, mummu sen taisi ensimmäisenä hoksata, ja minä matkimaan perässä. Päätin kokeilla että muuttaisiko virkkaus Miami -langan luonteen täysin. Muuttihan se, sillä ainakin käyttämällä kaksipuolikkaan koukkua ja kiinteitä silmukoita, lippiksestä tuli sopivan jämäkkä. Turkoosilla jatkettiin, ja puretun lippiksen, sekä uudelleenvirkkauksen jälkeen valmista tuli!


Silmukoita lakissa oli lopulta 85, muutama olisi saanut olla lisää. Venytyksen jälkeen lakki kuitenkin meni Viljamille ja on jo käytösäkin ollut. Lippis kakkonen ja kolmonen on kuitenkin jo koukulla täällä ja mummulla, lisäsilmukoilla höystettynä. Virkkuukoukku oli kaksipuolikas ja lankaa kului 46 grammaa. 


 Tupsun sijasta tein lippikseen päälaelle lenksun, muistaakseni siinä on ketjusilmukkapötkössä 14 pylvästä. Lippaankin tein muutoksia niin että siitä tuli leveämpi (45+4 silmukkaa leveimmillään), ja lyhyempi. Lipan korkeus on kuusi kerrosta + päättelykerros kiinteilläsilmukoilla (en tehnyt piilosilmukoilla, sillä se ei mielestäni näyttänyt niin hyvältä). Kovikken jätin lipasta pois, sillä noin lyhyt törö ei sellaista kaivannut... Koskakohan teen jonkun työn täysin ohjeen mukaan...Kivan reipas tuli, ja näitä on tulossa lisää! Tiedä vaikka itellekin tekis. Ihan vaan muutama kuva näin tiistaiaamun iloksi. Koska hän on niin ihana pikkumies, lippiksellä tai ilman! 


2 kommenttia:

  1. Kyllä tuollainen lätsä päässä kelpaa pöristellä potkumobiililla eteenpäin :)

    VastaaPoista
  2. Voi voi muru murunen! Koko työpaikan porukan kanssa on ihasteltu moista sydämenmurskaajaa!

    VastaaPoista