25.5.2012

Roosa ja Minttu


Roosa on uuden maton väri, ja minttu vessanpuhdistusaineen tuoksu.
Mies on kysellyt puolisen vuotta, melkein muutosta lähtien, saisiko päävessaan maton. Ettei kylmällä kaakelilla tarvitsisi läpsytellä, ja toisihan se kodikkuuttakin se matto. Itsepintaisesti päätin olla ostamatta valmismattoa, kun kudekin on ollut kaapissa jo helmikuusta lähtien. Kauhavan Kangas-Aitasta tilasin Esteri-ontelokudetta kokeilumielessä kaksi kartiota. Halusin kokeilla polyesteri-kudetta sen keveyden ja nopean kuivumisen vuoksi. Kaksi virkattua puuvillaista mattoa, joita vaihtelen kodinhoitohuoneen lattialla, ovat kovassa kulutuksessa ja joudun pesemään niitä usein koneessa kun ovat jatkuvasti likaisia. Niiden hidas kuivuminen harmittaa, enkä haluaisi niin usein rasittaa uutta konettakaan matoilla, kun vanha pesukone (joka olisi oivallinen uhrattava juuri matonpesuun) on edelleen kytköksiä vailla kunnossa teknisessä tilassa. Ajatuksena en pidä siitä, että teen jotain käsitöitä tekokuidusta, mutta nyt yhden maton Esteri-kuteesta virkanneena voin kyllä liputtaa kyseisen tuotteen puolesta. 


Kerään kaikki hyvät puolet oikein listaan:

 • Kude on kevyttä kuin mikä
 • Valmis matto on kevyt kuin mikä ja peseytyy koneessa aivan varmasti mallikkaasti
 • Kude on liukasta, eikä näin ollen kerää likaa, ja tämän lisäksi sen himmeä kiilto on tyylikäs.
 • Kude on älyhelppo ja nopea virkattava. Tein maton niinkin nopeasti kuin kahdessa päiväsä lasten kanssa. En siis virkannut lainkaan iltaisin, vain hiekkalaatikon reunalla:).
 • Polyesteri kestää hyvin kulutusta
 • Kuteen värikartta on  MIELETÖN!! Käykää kurkkaamassa linkin kautta sivuilla. Värejä on muutama viikko sitten tullut lisää.
 • Lopputulos on todella siisti, johtuen kuteen tasalaatuisuudesta
Aion tilata kudetta lisää loppukesästä, sitten kun olen virallisesti kesälomalla ja saan kesälomatilin. Vessaan tarvitaan tietysti vaihtomatto ja jonnekin muualle tämmöinen myös. Kaikki, jotka saavat rasitusvammoja trikookuteen virkkaamisesta, kokeilkaa tätä!


Siisti lopputulos miellyttää, kun ei ole möykkyjä kuteen epätasaisuuden vuoksi! Jos nyt jonkun miinuksen haluaa löytää, niin se voisi olla kuteen purkautuvaisuus. Käytin maton päättelyyn paljon aikaa, neulaa ja lankaa, vaikkei häntiä onneksi montaa ollutkaan.


Käytin kasin virkkuukoukkua, kudetta meni puolitoista kartiota eli noin 1,5 kiloa. Malli on Kauhavan Kangas-Aitan sivuiltakin löytyvä Juhannusruusu. Tein maton täsmälleen samankokoisena kuin ohjeessa (kerroksia siis saman verran, maton halkaisija on 100 cm).


Pidän niin meidän vessasta ja koko talosta! Miehen kanssa ollaan suunniteltu koko talomme pohja, sekä tietysti kaikki muukin, ja nappiin on kyllä mennyt. Olemme niin tyytyväisiä taloomme, edelleen puolen vuoden asumisen jälkeen. Onneksi näimme silloin taloprojektin alussa paljon vaivaa pakertaessamme arkkitehdin kanssa, ja sovittaessamme unelmia ja käytännön juttuja yhteen. Onni oli myös arkkitehti, joka ymmärsi mitä tavoittelimme. (Ainoa miinus menee Kastellin myyjälle, joka yritti myydä väkisin peruslaatikon, vaikka Kastelliin muuten ollaan oltu todella tyytyväisiä.)


Kyllä se matto nyt sinne sopii paremmin kuin hyvin, jee!
P.S. Ei ollut Kangas-Aitan maksettu mainos, vaikka sellaisesta tällä hehkutuksella menisikin.

4 kommenttia:

 1. Nätti matto! Ja ihanaa kun teillä on ihana koti! :) Ite en ole meiän kodin ratkaisuihin päässyt vaikuttamaan kuin sisustamalla, mutta muutamia juttuja olisin tehnyt toisin. Onneksi sisustuksella kodista saa kodin vaikkei joku juttu oliskaan ihan täydellinen! :)

  VastaaPoista
 2. Todella kaunis matto! Kiitti yhteenvedosta, oon ite suunnitellu just virkkaavani maton kylppäriin ja pohtinu et ostanko normaalia kudetta vai tuota Esteriä ja taidan nyt sitten kallistua tuohon Esteriin!

  VastaaPoista
 3. Kiitos:). Hyvä jos yhteenvedosta oli apua valinnassa, Esteriä kannattaa kyllä kokeilla:)

  VastaaPoista
 4. Ehheh nyt on kasa esteriä odottamassa virkkaajaa ;) Oon kovin yllytyshullu :S vaan viis kiloo, et kyl niist muutaman maton saa :D pikku eteiseen tarvii helposti pestävän maton, tai pari? Ainoo ongelma oli värin valinta, värikartta on hyvä... Et hyvä "mainos puhe", kangastalo kiittää :) (pyyä alennusta ens kerralla!)

  VastaaPoista