21.6.2012

Retropatalappu

Kyhäilyt ovat jatkuneet onnistuneesti, eli olen saanut joka päivä aloitettua uuden työn. KYH 18 oli nopeatekoinen retropatalappu, jonka tein kasvivärjätyistä langoistani. 


Värjäilyt ovat jotakin ikivanhaa erää, mutta epäilisin keltaisen olevan koiranputkea, vihreän lupiinia ja ruskea keskusta on varmasti kävyistä, sillä pieni tahmeus oli edelleen havaittavissa. Kasvivärit menevät niin kaunissti keskenään ja luonnonvalkoisen kanssa. Pohjalanka on 7veljestä, koukku oli kolmonen, kulutus 42 grammaa.

 
 Haluaisin kasvivärjätä tänäkin vuonna, mutta värjäyspaikkaa ei tällä hetkellä ole. Siirtolevy/iso pata pitäisi ainakin hankkia, jotta saisin virittää keitokset pihalle. Kasvilankoja katsellessa innostus vaan kasvaa, olisipa niin kiva värjätä syksyllä ensimmäistä kertaa sienilläkin. Hmm... Saa vinkata, jos on hyviä ideoita liittyen värjäyspaikkaan pihalla. 

Näistä väreistä innostuneena aloitin neuleen nro 20/23 viime vuonna värjäämistäni kampavilloista. Alku näyttää lupaavalta ja lanka on mukavan rehtiä neulottavaa. Mallitilkusta huolimatta en ole tiheydestä ihan varma. Toivotaan että saan villatakin, enkä barbin kutaletta saati jättiläisen rättiä. Pidätämme hengitystä...

Valmistunut KYH 4 ansainnee oman postinsa, joten tapaamme pian uudelleen!

1 kommentti: