11.8.2012

Metsänvihreät sukat

Vitsinähän se alkoi,  kun miehen kanssa puhuimme neulotuista sukista hänen eläkkeelle jäävälle työkaverilleen. Sanoin nimittäin, että sittenhän pitää lähteä ostamaan sukkalankaa siihen tarkoitukseen. Vilkaisu lankavarastooni kertoisi toista, mutta mullehan tapahtui vanhanaikainen sortuminen kesken pyykinpesuaineostosten. Ajattelin vain pikaisesti piipahtaa lankaosastolle kurkkaamaan syksyn uusia värejä... Yksi kerä tarttui mukaan, toinen väri löytyi varastoistani. Hankkimani oli pätkärääkittyä veljeslankaa, joka sivumennen sanoen on nykyään jo aika hurjan hintaista. En helpolla hankkisi yhtä kerää enempää.


Malli on apinoitu Villasukkia ja muuta elämää -blogin  Anun sukista. Hänen sukkamallinsa oli jäänyt mieleeni, ja nyt kun kaipasin simppeliä, mutta pientä mielikuvitusta perussukkiin, palasin hänen blogissaan sukkaosastolle. Tykkäään neuloa perussukkaa varsinkin nyt kun aika on kortilla. On kiva saada valmiita sukkia sen sijaan, että aloittelisi sukkia ohuista langoista ja jättäisi ne neulekorin pohjalle, ja palelluttaisi jalat talven viimoissa. Nämä on valmiit ja annettukin, vaikken olekaan varma pidänkö enää väristä valmiissa työssä,  kerällä lanka näytti todella hyvältä. 


Silmukoita loin 56, aloitin 1o 1n -joustimella ja yksivärisellä 7veljeksellä. Vaihdettuani pätkävärjättyyn kerään, vaihdoin joustimenkin 3o 1n -malliin. Jalkaosassa pohja on sileää, jalan päällä jatkuu joustin, silmukoita siinä vaiheessa 54. Puikot olivat 3,5 mm, lankaa kului yhteensä 160 grammaa.


Pieni loppukiire tuli, ja saattoi olla että sukat olivat aavistuksen kosteat vielä annettaessa (en ole ihan varma).  Minäkin kävin lasten kanssa onnittelemassa eläkkeelle jäänyttä miehen työkaveria hänen viimeisenä työpäivänään. Miehen työpaikalle on aina mukava mennä poikkeamaan, hänellä on niin mukavat työkaverit. Omaan työpaikkaan ei ole tullut pidettyä mammalomalla yhteyttä, eikä kukaan sieltä minua kaipaile, joten on kiva saaada sijaistyökaverit miehen työmaalta. Nyt siis toivonkin muiden tavoin erittäin rattoisia eläkepäiviä ja suotuisia patikkakelejä tuoreelle eläkeläiselle! Ilmassa tuoksuu syksy, joten keli on omiaan retkeilylle ja reippailulle. Syksy... paras aika vuodesta!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti