22.9.2012

Neulekerhoterapiaa

Pitkästä aikaa, melkein vuoden tauon jälkeen, pääsin osallistumaan Luovat Langat -liikkeen järjestämään neulekerhoon. Illan aiheena oli patalappu, joten semmoista aloin sitten muiden mukana väkertää uudenuusi Cloverin koukku hyppysissä. On kyllä niin mahtava koukku virkata, etten varmasti tule helpolla vaihtamaan perinteiseen. Kampanjalankana oli Smart, joten sitä käytettiin. Tein Sunny Spread -tyylillä lappuni, kun en ihastunut mallipatalapun reikäisyyteen. Lapusta tuli aika iso, ja lankaa upposi 65 grammaa. Saan siis vielä toisen tehtyä samoista langoista. Puikkoni koko oli 3, joten pinta on kivan tiivis.


 Teepannun alla...Kuvanlaatu ei nyt ole mitenkään mahtava. Ihanaa oli kuitenkin päästä neulehenkisten ihmisten pariin tuulettumaan, odotan kuumeisesti seuraavaa kerhoiltaa!

Tein myös keittiöön verhot taannoin kitsaasti ostamastani kankaasta. Kankaan leveys oli jotain 260 cm:n luokkaa, mutta olin ostanut sitä vain metrin. Jonkunnäköisen kapan siitä sain keittiöön, mutta mielestäni se on jälleen liian matala. Kymmenen senttiä olisi tehnyt ihmeitä! Jouduin myös turvautumaan vanhaan lakanakankaaseen, jonka laitoin taustapuolelle, jotta päärmeisiin olisi mennyt mahdollisimman vähän kangasta. Verhot on kohtalaiset ja ainakin syksyisemmät kuin edelliset. Saa siis kelvata! Kankaasta jäi sopivasti yhden tyynyliinan verran, jotta olohuoneeseen saadaan mätsäävä tyyny sitten joskus, kun ompeluaika taas aukenee. Olkkariin on siis suunnitteilla oikein tyynykasa, mutta saa nähdä jääkö se vain suunnitelman asteelle.

Keittiön myslipurkki sai verhoihin sopivan villavaatteen. Piti tehdä värikynäpurkille huppu, mutta tulikin liian iso.


3 kommenttia:

  1. Ihana patalappu (tuommoista koukkua en ole koskaan kokeillut, varmasti hyvä kädessä), ja verhot kauniit. Myslipurkki on myös varmasti onnellinen syskyisestä suojuksestaan:) Voi, olisipa täälläkin tuollaisia neulekerhoja... Mutta käpykylässä on vain käpyjä.

    VastaaPoista
  2. Pirtsakka patalappu! Miekään en muihin koukkuihin ole cloverin jälkeen enää vilkaissutkaan :D

    VastaaPoista
  3. Tuo patalappu on nätti. Itsellä on patalappu innostus koko ajan kohoamassa, muutaman jo saanut tehtyäkin pukinkonttiin.

    VastaaPoista