12.10.2012

Tuttu Juttu

Ihan uutta, vaikka näyttääkin tutulta...


On kuvia salamalla, ja ilman salamaa. Päivänvalo puuttuu, ja peiton värien vangitseminen on vaikeaa. Vauvanpeitto on tilaustyö, joka on tehty tämän innoittamana. Onnenpyörylöissä on samat värit kuin innoittajassaan, eli Novitan Miami -langan turkoosi, kirkas turkoosi, lime, oliivinvihreä ja ruskea. Valitettavasti luonnonvalkoinen Miami loppui kummitytön Onnenpyöräpeiton valmistuttua, ja oli etsittävä korvaava valkoinen. Homma olikin yllättävän haastava, sillä kokeiltuani viittä erilaista villa- ja puuvillalankaa mallitilkuille, olin luopua toivosta. Yksi oli liian kova, toinen liian karvaista, ja kolmas liian jotain muuta. Lopulta päädyin Sandnesin Duoon, joka on villa-puuvillasekoite. Vähän ohuempaa Duo oli Miamiin verrattuna, ja siksi tein joka ruutuun valkoisella langalla yhden  ylimääräisen kerroksen. Palat on virkattu yhteen päälipuolelta, joten kohosauma on koristeena. Koska käytettävissä oli tasan neljä kerää Duoa, en saant tehtyä tuon isompaa reunusta peitton.


Virkkasin peiton kolmosen koukulla, ja lankaa työhön upposi  380 grammaa. Miami-lanka on todella kiva virkattava, varsinkin jos vertaa valkoisen Duon työstämiseen. Duo kun on ohuempaa ja vähän halkeilevampaa lankaa.


Ihan omasta aloitteesta ompelin virkatulle peitolle alusviltin fleecestä ja ompelin kulmiin neljä kiinnitysnappia. En siis tiedä tuleeko vuoripeitolle käyttöä, mutta tällaisena, joskus liikaakin asioita pohtivana käsityöläisenä, en pystynyt  ajatuksesta enää luopumaan, kun sen kerran olin päähäni saanut. Virkattu Miami ja Duo ovat jokseenkin kovia valmiissa tuotteessa, ja tuntui hyvältä yhdistää niihin pehmeää valkoista fleeceä. Aluspeitto ei ole mikään ompelun mestariteos, mutta ajaa varmasti asiansa. 


Peiton kaveriksi tein vielä pipo-lapas-sukka-setin. Valitsin langaksi Dropsin Merino Extra Finen, tällä kertaa oliivinvihreänä. Dropsin Merino on upean pehmeää lankaa,  ja sitä on kiva työstää. Koko settiin kului 110 grammaa merinoa.

 

Töppösten ohje on sama kuin ennenkin, eli Debbie Blissin Neulojan vuosi -kirjasta, puikot kolmoset.


Lapaset on tehty omasta päästä, ja niihin on luotu 40 silmukkaa. Rannejoustinta edeltävällä kerroksella kaventelin  kahdeksan silmukkaa pois. Puikot kolmoset.

Pipo on taas Aviatrix, kolmepuolikkaan puikoilla neulottu. Kuvanottohetkellä asustesettiä ei oltu vielä kostutettu, mutta tietysti kostutin ja kuivasin pyyhkeen alla ennenkuin annoin eteenpäin.


Näiden valmistuminen oli helpotus, sillä nyt pääsen ihkaomien projektien kimppuun. Lopetuskuvassa näkyy  ruutu, jonka tein yksilöimään peiton omanlaisekseen. Onnenpyörän uloin kerros tuossa yhdessä ruudussa on vähän vaaleammalla turkoosilla tehty kuin muu hyrrä. Erilaista ruutua tuskin huomaa kukaan muu kuin täti itse (ellen siitä kerro).  Toivotaan että setin vastaanottajakin pitää näistä, itse olen tyytyväinen!


9 kommenttia:

 1. Paljon kaunista olet taas saanut aikaiseksi! ♥

  VastaaPoista
 2. Tää on niin ihanan näköinen peitonmalli, että tekis mieleni virkkailla torkkupeittoa noista hyrristä. Mulla on erinäinen määrä Novitan Samos-lankaa, mut mistä löytäis sopivan paksuista valkoista kokoamaan sitä värien kirjoa.

  iik, taas joudun arvailemaan noita sanavahvistuksia, katotaan kuinka monta kertaa. ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vastailinkin jo blogiisikin, mutta tosiaan reunuslangan kanssa on hankaluuksia jos haluaa halvan ja hyvän:). Kun monet villalangat on vähän karvaisia jonkun tekokuitu-puuvillan rinnalla. Harmi kun se valkoinen Miami oli loppu koko maailmasta, sitä on tosi kiva virkata:).

   Poista
 3. Upea setti! Harmi, että lankalaadut tulevat ja menevät sellaista vauhtia, ettei perässä pysy - en tuota Miamia ehtinyt kokeillakaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Joo se vaihtuvuus on joskus harmittavaista. Jos ei lähde koko lanka niin ainakin on laitettu värikartta kokonaan uusiksi. Luulisi silti Miamia tulevan taas keväällä kauppoihin samalla tai sit muutetulla nimellä:). Miamia on kiva virkata, neulomistuntumaa en niin kehuisi:).

   Poista
 4. Mistä noin hieno hatun ohjeen olet löytänyt vai oletko itse fiksaillut? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En suinkaan itse ole kehittänyt:). Kuten tuolla mainitsinkin, niin pipomallin nimi on Aviatrix, ja jos on Ravelryn jäsen, ohjeen saa ladattua ilmaiseksi :).

   Poista
 5. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista