20.11.2012

Koko totuus (messuista)...

Ennen lähtöä messupaikalle viime lauantaina koristelin erään täytekakun, jonka tein tilauksesta kahden ihanan pikkuisen yhteissynttäreille. Koristeiden vääntäminen oli aikamoista käsityötä, mutta se ei haitannut, kun kerrankin onnistuin muovailussa aika hyvin.Toiveaiheena oli Nuuskamuikkunen, joten sellainen tehtiin!Yhteiskuljetus Tampereen messuille lähti ennen yhdeksää. Äitini oli myös mukana, sekä liuta työkavereita. Oli hauska nähdä heitäkin pitkän tauon jälkeen, olenhan nyt kolme vuotta ollut pois töistä.

Messut menivät odotusten mukaan. Pienen kiertelyn jälkeen menimme seuraamaan Arnen ja Carloksen joulupalloneulontaa ja haastattelua lavan reunalle. Sympaattisen pariskunnan haastattelua oli hauska seurata, ja päätinkin vakaasti että tänä vuonna neulon ainakin parit pallot omaan kuuseen. Viime vuonna minulla oli jo tuo kirja, mutta vasta messuilta kotiin palattuani ja kirjaa kunnolla selattuani huomasin, että minulla on ruotsinkielinen versio. Ei silti hätää, neulekaaviot ovat samat kielestä riippumatta!


Kiertely jatkui joulupalloneulonnan jälkeen, ja mukaan tarttui ensimmäiseksi muutamia tarvikkeita, jotka olivat jopa ostoslistalla.


Silmukkamerkit ovat usein kiinni toisessa työssä ja olen useita onnistunut neuloessa rikkomaankin, joten päädyin tuollaisiin Cloverin vähän tylsähköihin, mutta käytännöllisiin merkkeihin. Chiagoon neulepuikkoja on kehuttu ja sellaiset ovat olleet harkinta- ja hankintalistalla jo jonkin aikaa. Sellaiset siis ostin kokeiluun. Huivineula oli enemmänkin heräteostos, vaikka olenkin usein miettinyt tarvitsevani sellaisen.Ensimmäiset lankaostokset tein Lankaidean ständillä, josta lähti kaksi vyyhtiä Cascaden Heritage Silkiä. Siksi kaksi kuvaa, koska yläkuvassa punainen vyyhti näyttää oikeanväriseltä, ja alakuvassa kirjava on lähempänä totuutta. Ihanan pehmeä lanka ja upeat punaisen sävyt!


Yläneläisen Rintalan luomulammastilan lankatuotteet vetivät heti huomiomme, ja äitini kanssa hankimme kumpikin pienen annoksen luomulampaan lankaa. Ihanat maanläheiset sävyt ja pehmeä lanka!


Lankakauppa Kujeen osastolla oli kuolattavan ihania Cascaden sävyjä, mutta oli pakko jarrutella ostoksissa, ja päädyin ihanaan, poltetun oranssin sävyyn. Kuvassa ehkä aavistuksen punaisempi kuin luonnossa.


Vuorelman osastolta minut oli kuulemma bongattukin (Tiina), mutta itse olin niin innoissani Veto -langan tarjouksesta etten nähnyt tai kuullut mitään ympärillä. Mukaan lähti vielä viisi vyyhtiä Vuorelman Vetoa, kun se nyt oli niin halpaa, että oli pakko ostaa. Haaveilen näistä pojalle monsteripukua, mukaillen niitä monsteripöksyjä, joista vinkkasi työkaveri.

Lisäksi sain äidiltäni ennakkolahjana bambu- ja hampputiskirätit, sekä pari astiapyyhettä Kiertin osastolta. Kyseinen osasto oli mielestäni inspiroiva ja myyjä mukava. Hamppurätti on ollut sunnuntaista asti käytössä ja toimii hyvin!

Kiitos kaikille messuseurasta, oli mukava reissu!

7 kommenttia:

 1. Jo vain oot ihania lankoja löytänyt.

  VastaaPoista
 2. Ihana kakku! Ostettiin muuten samaa lankaa...

  Kiitos kivasta blogistasi ja siitä, että sen löytää blogilistan kautta. Mulla on blogissani sulle jotakin...

  VastaaPoista
 3. Mieletön kakku!! :) Ja ihania lankoja! Nyt kun olen itekin innostunut neulomaan, niin herkullisia lankoja on ihana katsella :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos:). Neulominen on niin koukuttavaa puuhaa ja langat ne inspiroi! Messut on vaarallisia paikkoja. Mulla menee ainakin juuri se summa rahaa kun olen asettanut ehdottomaksi maksimiksi:).

   Poista
 4. Vau, mikä Muikkunen!
  Ja hyvät ostokset, munkin ois pitänyt haalia enemmän lankaa. Koska sehän voi tosiaan loppua maailmasta.

  VastaaPoista
 5. Upea messusaalis, nam mitä lankoja! Chiaogoon puikot on loistavia, hyvä ostos :)

  VastaaPoista
 6. Kiitokset Muikkus-kehuista:). Päätin vakaasti että kolmivuotispäivilleen tytär tulee saamaan oikeasti hienon kakun, eikä semmoista hutaistua. Kun tämän leipurin lapset tuppaa saamaan vähän sekundakakkua ainakin koristelun osalta;). Kiitos Oranssi huomionosoituksesta, palaan asiaan seuraavassa postauksessa:). Ja Emma, pitäis varmaan aloittaa jotain uutta, et sais iskettyä uudet puikot lankaan:)!

  VastaaPoista