1.11.2012

Letkis ja viirinauha


Isoin pettymys aikoihin hengailee tässä ja tuossa! Haaveilin kesästä asti kauhavan Kangas-Aitan Letkis-korista, joka virkataan Esteristä muoviputken ympärille. Olosuhteiden osuttua suotuisiksi pääsi Esteri koukulle noin kuukausi sitten. Kori valmistui melko rivakasti, koska paloin halusta nähdä sen valmiina. Taito-lehden kuvassa kori näyttää ihanalta, mutta olin todella pettynyt omaani kun se valmistui. Kori on jotenkin viutelo! Oli pakko tunkea kori täyteen lankoja, että tuli parempi mieli ja korin muotokin vähän parani. En meinaa lähteä purkamaan, tekele saa toimia lanka- tai pyykkikorina, vaikkei siitä lelukoria tulekaan pojan huoneeseen, kuten aikaisemmin ajattelin. En pystyisi katseleemaan moista vinokasta lelukorina...


Koukku oli kasi, ja kudetta meni puolitoista kartiota.


Pikkuisemman ykkössynttäreihin halusin panostaa, kuten lapsukaisten synttäreihin yleensäkin. Synttärien tuoksinnassa blogailukin vähän jäi, ja lueskelen muiden kirjoituksia jälkijunassa. Vanhohen Vuodatus-tekstien siirto tänne Bloggeriin on kesken, se on äärettömän tylsää, varsinkin kun pitää etsiä oikeat kuvat paikoilleen Vuodatuksen hukattua parin vuoden otokset blogiteksteistä. Itseni takia kirjoituksia tänne siirtelen, harva vanhoja juttuja taitaa selailla, ellei tunnisteiden kautta niihin eksy. 
Ykkössynttäreillä oli kakkutikkareita ja kakkua (sekä paljon muutakin, mutta jotain mainitakseni). Kakkutikkareista on jonkunverran vaivaa, mutta ne on kyllä hienoja! Tein nämä Valion ohjeella, ja näistä tuli tosi hyviä, mutta saattaa olla että pienemmille lapsille maistuisi vähän miedommat versiot, näissä oli nimittäin aika paljon kaakaojauhetta taikinamassassa.


Kakun koristelu on nyt taas mitä on, mutta synttärisankari on ihana!


Oli myös viirinauha, joka näytti mielestäni kivalta keittiön lampun ja eteisen tiiliseinän välillä.


Ompelutyön siisteydestä emme puhu tässä yhteydessä mitään....


Yksi pöllö viirissä. Piti olla enemmänkin, mutta tämän kanssa tuli vähän kiire...


Kaikki kankaat löytyi omista kaapeista, ja ne rimmaa pojan huoneen sävyihin. Viirinauha tulee jatkossa oleskelemaan pojan huoneen katonrajassa, kunhan saan ne naulat sinne oikeisiin paikkoihin.

3 kommenttia:

  1. Onnea Viljamille ja muille terveisiä - eikä toi kori nyt niin pahanen ole :)

    VastaaPoista
  2. Minustakin kori näyttää kivalta ainakin kuvissa. Olisiko tikkareiden ohjetta???

    VastaaPoista
  3. Kori on korkeintaankin välttävä, mutta kiitos:). Välitän Tarja terveiset porukalle! Ja lisään linkin kakkutikkareihin:). Ohje on kyllä loistava!

    VastaaPoista