4.11.2012

Pientä ja käytännöllistä


Kaunishymyinen tytär sai välikausihaalareihin sopivan pipon Sublimen kashmir-villasekoitteesta ja Teeteen Primaverasta. Neuloin aluksi tästä langasta erään hiihtopipon melkein valmiiksi, kunnes tajusin että päähine on aivan liian pieni johtuen käyttämästäni ohuemmasta langasta. Siispä purin koko laitoksen ja tein tämmöisen perustekeleen 3,5 mm:n puikoilla ja 82 silmukalla. Lankaa meni tupsun kanssa 67 grammaa, koko on sopiva ilman kasvunvaroja. Muutama lisäsilmukka olisi pidentänyt käyttöikää, mutta jo nyt havaittavan lievän nukkaantumisen vuoksi voi olla vaan hyvä ettei pipo heilu kuvioissa vuosikausia.


....Sun kanssas katson maailmaa...


Piposta löytyy siis raidat, korvaläpät, solmimisnauhat ja kaksivärinen tupsu. Ei varmasti kutita, pitäisi tehdä samasta vielä kauluri tytölle. Jäämme seuraamaan tilannetta...


Vauhdikas pikkukaveri sai uudet sukat villataminekoriinsa. Nämä olivat KYH 13 -aloitukset ja majailleet melkein valmiina kaapissa varmaan kolme kuukautta. Pikkaisen reilut ovat, mutta käyttökelpoiset.


Lanka on turkoosi ja valkoinen seiskaveikka, kulutus 64 grammaa. Puikot olivat kolmoset, ja ainakin viimeisen sukan kohdalla yksi puikko oli 3,5, kun en viitsinyt etsiä kolmosta. Eipä tuota huomaa mitenkään lopputuloksessa.

Neuloin sata grammaa Dropsin upeaa pitsineuletakkia, kunnes huomasin että takista on tulossa teltta. En saanut sitä vielä purettua, sillä harkitsen pienempiin puikkoihin vaihtoa ja mallitilkun tekoa, jotta pääsisin oikeampaan tiheyteen. Sen sijaan aloitin Golden Hour -paidan, sillä kaipaan usein neuletta takin alle. Nyt on se hetki kun saa vetää rastin seinään; täti neuloo itselleen!

1 kommentti: