30.12.2012

Joulun jutut


Kuuseen teimme tyttären kera tällaisia täytettyjä kangastonttuja. Tytär löysi jostain laatikon pohjalta palan tonttukangasta ja halusi leikata. Suostuttelin hänet kuitenkin leikkaamisen sijaan vanunlaittopuuhaan, ja itse leikkasin ja ompelin. Tonttuja teimme kuusi, jokaisella on vähän eri ilme. Kuvaan pääsi vain yksi tonttu, mutta idea lienee selvä. Mielestäni näistä tuli hauskat, ja tulivat tarpeeseen, sillä meillä on minimaalisen vähän kuusenkoristeita. Tarvinnee ensi jouluksi hankkia muutama lisää, ellei innostu niitä joulupalloja neulomaan (vaikka ei niiden puute tänäkään jouluna ollut kiinni innostuksen puutteesta, vaan ajan vähyydestä).


Eteisen puusohvan patja sai uuden jouluisemman ilmeen tällaisesta kankaasta. Vetoketjun sijaan käytin tarranauhaa, ja lopputuloksesta tuli siltikin niin siisti että patjaa voi käyttää molemmin päin. 


Toimin joulupukin apulaisena parin essun verran. Nämä menivät lahjaksi  lasten 4- ja 6-vuotiaille serkkutytöille. En tiedä onko Hello Kitty menneen talven lumia, mutta ompelupäivänä löi sen verran tyhjää, etten ajatellut asiaa sen enempää, kunhan ompelin.
.

Sopivankokoiset näistä tuli, vaikkakin tuurilla. Tietysti olisi ollut hyvä, jos olisin laittanut muistiin koko-koordinaatteja vastaisuuden varalle, mutta kun en niin tehnyt, on essulahjonta jatkossakin yhtä jännää.


3 kommenttia:

  1. Ihania juttuja olet taas puuhastellut! Omatekoiset joulukuusenkoristeet on myös kiva idea! :)

    VastaaPoista
  2. Tuntuu et joulu oli kaaauan sit.. Ihanaa kun mennään kohti kevättä :)

    VastaaPoista