10.12.2012

Punaista

Tänä vuonna varasin pöydän eräistä käsityömyyjäisistä, siellä kaupittelin tonttuja ja vähän muutakin käsityötä jota (vähällä vapaa-ajallani) olin ehtinyt väsäämään. Tonttupöytä tyhjeni tehokkaasti, mutta muuten oli aika hiljaista. Kaikista tontuista en muistanut ottaa edes kuvia, ne ovat jo maailmalla, joten niiden esittely blogin puolella jäi tekemättä. Tonttutilauksia on edelleen toteuttamatta, työhuoneen lipaston päällä on muutama tono valmiina toimitukseen. Tämän vuoden tonttuihin olen taas tyytyväisempi kuin viime vuoden töröihin, joten tuotekehittely on ollut hyvästä. 

Myyjäisissä essukauppa ei toiminut viime vuoden tapaan, joten päätin itsekkäästi pitää kaksi jouluista essua itse.
Retrokankaasta ommeltu sydänessu on ehdoton suosikkini. Etenkin kun siinä on tuo frilla. Jos ensi vuonna varaan myyjäispöydän ja teen sinne essuja, aion tehdä kahta kokoa. Tällä kertaa kaikki essut oli samalla kaavalla tehty, ja vaikken mikään supermörssäri olekaan, niin tykkään isommasta mallista. Seuraavaksi siis supermalleille ja pullantuoksuisille täteille omat essumallit!

Pahoittelut naamasta essukuvissa. Jaloissa näkyvät sukat tarttuivat mukaan Tallinnan reissulta, teimme yhden yön matkan sinne miehen kanssa kaksistaan. Matka oli ensimmäinen yhteinen yli kolmeen vuoteen, joten oli ihanaa! Pikkumieskin oli ensimmäistä kertaa yökylässä mummulassa (ja hyvin meni). Jouluinen Tallinna oli kaunis ja reissu mukava. Virolainen käsityöperinne näkyy vahvasti katukuvassa, piipahdimme parissa putiikissa ja joulutorilla. Kirjoneuleiset sukat on joulutorilta, nyt jo ahkerasti käytössä olleet!

Mitäpä olisi käsityöharrastajan Tallinnanreissu ilman Karnaluxia. Pääsin sinne ensi kertaa ja mukaan tarttui kauratonttutarvikkeita ensi vuotta varten, vähän lankaa ja jokunen ompelutarvike. Kiertelin nopeassa tahdissa kaupan ja ihastuin isoihin mallitilkkuihin, joita oli esillä monesta langasta neulottuina. On mukavaa kun näkee miltä itselle vieras lanka näyttää ja tuntuu valmiissa neulepinnassa. Haluan Karnaluxiin ehdottomasti toistekin, mutta ehdottoman tärkeää on varata tarpeeksi aikaa ja ostoslista mukaan. 

Paljon valmista jäi esittelemättä, mutta eipä tunnu runosuoni kukkivan tänään. Mieskin tarvinnee sen oman hetkensä, joten palaan ruotuun kaitsemaan lapsia. 

P.S. En ole ehtinyt blogejakaan lukemaan joulutouhausten vuoksi. Vähän se vaatii esivalmistelua, kun päätin etten jouluaattona halua stressata mistään, vaan olen perheen kanssa ja nautin. On ihanaa kun talo on varustettu punaisilla jutuilla ja jouluvaloilla, joululauluilla ja piparintuoksulla. Lankakin on ollut koko joulukuun vain punaista....

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti