31.1.2013

Hahtuvan kesytystä

Viikko sitten olin pitkästä aikaa neulekerhossa, oli taas niin mukavaa! Siellä teimme Pirtin Kehräämön hahtuvalangasta töppösiä virkkaamalla. Töppöset oli mukavan nopea virkata, toisen sain jo kerhossa valmiiksi. Toisen tein kotona loppuun ja huovutin sitten kahteen kertaan neljänkympin ohjelmassa. Ekan kierroksen jälkeen töppöset olivat turhan reilut, joten heitin töpöt koneeseen uudemman kerran.


Mulla on jostain syystä puhdas inho-suhde huovutusneulaimeeni, enkä koskaan onnistu sen kanssa! En tälläkään kertaa, vaan onnistuin ainoastaan katkomaan kaikki neulat siitä, eikä kuvio ole kovin tiukasti paikallaan. Onneksi äitini lupasi huomenna neulaista omalla huovutusvärkillään nuo vasemman tossun hahtuvat tiukemmin kiinni, ja oikean tossun tulevat koristukset myös, kunhan asettelen ne valmiiksi. Hyvät kotitossut näistä kuitenkin tuli! 110 grammaa hahtuvalankaa meni, koukku oli kahdeksainen.


Hahtuvalankaa jäi, ja siksi poika sai nukkumistöpsöt Smart -sukkalangasta ja hahtuvalangasta. Tein pieniä muutoksia ohjeeseen, loin 44 silmukkaa kolmosen sukkapuikoille ohjeen 36 silmukan sijasta.


Tossuista tuli vähän hassut, mutta ovat hyvät pojan päiväunilämmikkeiksi. Sivuttaissuunnassa tilaa on vähän ylikin tarpeen, mutta eipä tuo haittaa. Alle mahtuu vielä tavalliset villasukatkin kovilla pakkasilla. Varsiin kului 38 grammaa Smartia, jalkuimiin yhteensä 52 grammaa Pirtin hahtuvalankaa. Puikot varsissa kolmoset, jalkaosissa vitoset.


Pohjiin maalasin  liukuesteaineella tähdet ja täplät, jotta poika pysyy pystyssä jyrkemmissäkin kurveissa, jos näitä tulee käytettyä lämmikkeinä myös sisällä silloin kun jalkoja viluttaa!


4 kommenttia:

  1. Pakko jättää kommenttia, kun luin taannoin blogiasi läpi ja inspiroiduin valtavasti! Ihania juttuja olet jaksanut tehdä. Toi huopatöpsykät oli meillä ihan voittamattomat pojan ekana talvena. Ei ollut ikinä jalat kylmät, toisin kuin jollain kaupasta ostetuilla vastineilla.

    VastaaPoista
  2. Ovatpa hauskannäköiset nuo pikkuiset! Isommatkin ovat tosi nätit. (:

    VastaaPoista
  3. Suloiset pikkutossut, Villavoimalan ohje on mainio :)

    VastaaPoista