22.1.2013

Koska hän on sen arvoinen!

Nimittäin poika on sen väärti, että tikuttelee 2,5 mm:n puikoilla kaulurin Lanettista:). Tytärkin tulee saamaan omansa, mutta tässä eka, joka on ollut käytössä jo hyvin parikin viikkoa. Pojalla oli enemmän tilausta kaulurille, koska hänen haalarinsa kaula-aukko on vähän turhan avara.


 Löysin kaulurin ohjeen Ravelryn kautta. Ohje on norjaksi, mutta kauluri on niin helppo, ettei siinä paljon kielitaitoa tarvitse kun ohjetta tulkitsee. Silmukkamäärät ja kerrosluvut tulivat kuitenkin tarpeeseen, ja kaulurista tuli erittäin kiva, napakka ja oikean kokoinen. Ihastuin totaalisesti Lanett- lankaan, ja haluaisin neuloa tästä jopa neuletakin itselle. Pienet silmukat muodostavat kauniin ja siistin neulepinnan.


Kauluriin (RAV) meni 60 grammaa Lanettia, vähän enenmmän tummanharmaata ja vaaleanharmaata raitojen verran. Aluksi käytin 2,5 mm:n Prymin pyöröjä, joiden päät olivat inhottavan terävät. Kun vaihdoin Knit Pron metallisukkapuikkoihin kavennusten jälkeen, koin miellyttävän yllätyksen. Knit Pron 2,5 mm:n sukkapuikoissa on  pyöreät päät, eikä etusormet enää olleetkaan kovilla! Jos siis vielä joskus todella neulon Lanettista itselleni neuletakin, pitänee tarkistaa puikkovarastot uudemman kerran, tai hankkia uudet kaksipuoloiset pyöröt.


Kauluriprojekti osoittautui näin silkaksi rakkaudeksi, samaten tuo tavanomaiseksi leimaamani Lanett -lankakin. Varastossa on muistaakseni ainakin ystävältä saatua ihanankeltaista Lanettia monta kerää, niistä ja jostain rauhallisemmasta saisi kivan raitanutun itselle. Pitänee laittaa ajatus muhimaan ja jalostumaan!


5 kommenttia:

 1. Nättiä raitaa, kuten edellisen postauksen sukatkin.

  VastaaPoista
 2. Erityisesti poika on ihana eikä kaulurissakaan mitään vikaa ole. Mä olen miettinyt ylhäältä alas - neulottua jakkua mutta järki ei pelitä ohjeita tavatessa. Olisiko sulla vinkata hyvä (ja yksinkertainen :) ) ohje? Mulla olis bambulankaa odottamassa...

  VastaaPoista
 3. Blogissani on sinulle tunnustus. :)
  http://lady-knit.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 4. Kiitos Santra ja Mollielle tunnustuksesta:). Apua Tarja! Niitä ohjeita on maailmassa niin paljon ja itekään en koskaan osaa päättää;). Mun paras neuvo on et liityt neuleyhteisö Ravelryyn, joka on englanninkielinen yhteisö,mutta jonka kautta löytää suomenkinkielisiäkin ohjeita, ja eipä oo enää ku runsaudenpulaa:)

  VastaaPoista
 5. Tää kauluri on todella nätti! Ei tuohon sitä ohjetta varmaan tarvikaan, rupesin jo katteleen sillä silmällä, että miten tuommosien tekis :)

  VastaaPoista