12.1.2013

Sukkaputki

Jouluksi en ehtinyt, mutta vähän jälkeen valmistuivat äidin lahjasukat. Langan väriksi valikoitui tummansininen ja purppura 7veljes. Tein Novitan sukkalehden raitapolvisukkien ohjeella, vaikka aloitinkin pohkeesta ja loin 60 silmukkaa. Päätin että ihan perussukka saa riittää, ja tästedes kokeilen jotain uutta sukanneulonnan saralla. Näissä on nyt sädekavennukset sekä kärjessä että kantapäässä, eli kovin kauas mukavuusalueelta ja vahvistetusta kantapäästä en siltikään päässyt. Lastenhoidon lomassa kun kutaisee silmukan silloin, toisen tällöin, ei halua kovin monimutkaista työtä tehdä ettei tipu heti kartalta.                       Käytin 3,5 mm:n puikkoja, lankaa kului 121 grammaa. Sukat Ravelryssa täällä.
Joulun pyhinä ja kiirreellisempien töiden jälkeen kutaisin pitsisukat (RAV) itselleni. Käytin näissäkin ensimmäistä käteeni sattunutta lankaa, joka oli tietysti jälleen seiskaveikkaa. Harmittaa, että käyttämäni sukkalangat ovat aina näitä tylsiksiä. Varastoista kyllä löytyisi, jossei nyt ihan luksussukkalankoja, niin ainakin jotain mielikuvituksellisempia lankoja, mutta veljeslankaan on niin tuttu ja helppo tarttua.Tämän Novitan lippulaivalangan laadun on puhuttu huonontuneen viime vuosien aikana. En tiedä pitääkö paikkansa, mutta ainakin vajaa puolitoista vuotta sitten neulomissani raitaseiskaveikkasukissa on ammottavat reiät päkiöiden kohdalla, vaikken mielestäni ole edes käyttänyt niitä niin paljon kuin muutamia muita. Ehkäpä huhussa on joku perä, toivotaan silti että nämä sukat kestää!


Tykkään, sukista tuli kivat pitsimallit! Neuloin kolmosen bambupuikoilla ja huomasin niiden sopivan käsialalleni ja tälle langalle loistavasti! Veljeslangan puikkosuositushan on nelonen, mutta pidän tiiviimmästä lopputuloksesta ja käsialani on mieluummin löysähkö keskiverto kuin tiukka. 


Pitsipalmikot kulkee edessä ja takana. Viininpunainen rimmaa talvisaappaisiin, vaikka onkin vähän tumma makuuni. Ilmojen keväistyessä mieli halajaa energisempää värimaailmaa!


Näidenkin jälkeen puikoilta on paennut pari työtä, neuleisa tammikuu siis! Runosuoni ei kuki kun yksivuotias karjuu vieressä, pitänee keskittyä häneen. Mukavaa viikonloppua kaikille!


3 kommenttia:

  1. Kauniita sukkia!

    Pienimmät pöllö-lapaset on ohjeen mukaan kokoa 2-4 v.

    VastaaPoista
  2. Nättejä sukkia!
    Kyllä tuo seiskaveikan laatu on nykyjään ihan takamuksesta, nimim, kokemusta on. Tosin eri väreillä ja erillä on eroa, joten pidetään peukkuja, että sukkasi kestävät käyttöä. :)

    VastaaPoista