22.4.2013

Papukaija iltapuvussa


Niin pyhästi hän päätti viimeksi, että ensi kerralla kun tuotoksiaan päällään kuvataan, niin näpsimiseen paneudutaan oikein kunnolla ja ajan kanssa. Varmistetaan ettei rouva pönötä paksun näköisenä kuvissa, kaksoisleuka vilkkuen. Itselle tehdyistä lupauksista huolimatta tämä papukaijanvihreä puku sai vaivaiset 20 sekuntia huomiota kameralta ennen juhliin lähtöä, tuloksena kolme kuvaa, ja tässäpä ne kaikki sensuroimattomina. Ei yhtään sellaista otosta, joka olisi luonut pikkaisen hoikemman illuusion iltapuvun kantajasta, mutta kestän tämän tälläkin kertaa, kun sellaista urheilumieltä ei ole, että pukeutuisin huvin vuoksi kolttuun, meikkaisin ja vieläpä pyytäisin miestä kuvaamaan oikein ajan kanssa. 


Puku on ommeltu Suuri Käsityö -lehden 10/2008 mallilla. Selasin melkein kaikki käsityölehteni läpi, ja päätin että ensi kerralla hankin Burdalta kaavat, jos juhlapukua aion ommella. Malli on ihan ok, ja tulokseen olen melko tyytyväinen. Silkki on hankittu Silkkikaupasta reilu vuosi sitten (muistaakseni). Väri on "parrot green", aivan ihana mielestäni. Tulisi melkein mieleen Tuulen viemän Scarlettin verhoista ommeltu vihreä mekko, jossei uumani olisi vähintäänkin kaksinkertainen verrattuna 16,5 tuuman vyötäröön (vai muistanko väärin tuon mitan).

Taustalla näkyvät pyörölistat odottavat pääsyä esikoisen teltan kulmiin. Saapi nähdä, koska ehdin sen teltan ompelemaan... Loppukevennyksenä makeita käsitöitä, joiden kera juhlimme lastemme yhteisnimppareita viikko sitten.
 

4 kommenttia:

 1. HIano on mekko! Sä olet kyllä tosi taitava.

  VastaaPoista
 2. Scarletin nuoruusajan vyötärömitta oli 18,5 tuumaa, ja myöhemmin kokonaiset 20 tuumaa, mikä oli rouvan mielestä aivan liikaa :D Ai mitenniin oon kattonu leffan turhan monta kertaa? ;D

  Upea puku!

  VastaaPoista
 3. Kiitos! Emma, mulle 16,5 ja 18,5 tuumaa kuulostaa molemmat niin utopistisilta, että en ollu ihan varma;). Mutta jotenkin muistin että puolikkaan tuumaa se oli yli jonkin tasaluvun. Kirja on tullut kanssa rohmuttua useampaan kertaan ja elokuvakin nähtyä, on se tarina! Aina vaan harmittaa kun jatko-osan kirjoitti eri kirjailija tämän alkuperäisen kuoltua kesken kaiken, joten emme koskaan saa tietää miten Scarlettin tarina olisi OIKEASTI päättynyt.

  VastaaPoista