1.12.2013

Pieleen mennyt kokoarvio


Jes, vihdoinkin se jo kesällä aloitettu pitsipeitto valmistui! Tuntui ettei peitto valmistu ikinä, vaikka joka päivä teinkin rivin tai kaksi. Ostin peittoon uponneen kymmenen kerää lankaa kympillä kirppikseltä. Ajattelin että saan varmasti kivankokoisen kesäpeiton sohvan käsinojalle, mutta ainoa pettymys liittyykin peiton pienehköön kokoon. Muuten pidän tästä todella!Lanka on Sublimen Organic Cotton DK:ta värissä Bone. Puikot olivat vitoset, ja kuviorivejä muistaakseni yksi enemmän kuin ohjeessa. Ohje on Jared Floodin Shale Baby Blanket, projektisivu myös Ravelryssa. Peiton lopullinen koko uusilla pingotusvaijereilla venytyksen jälkeen on vaivaiset 90 x 120 cm. Siispä sanoinkin miehelle, että jään mielenkiinnolla odottelemaan perheenlisäystä, sillä vauvanpeitoksi tämä olisi juuri passeli. Jos lisäystä ei koskaan tule, mietin sitten uusiksi peiton kohtalon. En ainakaan vielä sohvalle tätä viskannut, ei pelkästään pienen koon vuoksi, vaan myös siksi että puuvilla on enemmän kesäinen materiaali. Siksi olikin pakko saada puikoille jouluisen punaista alpakkavillaa, mutta se peitto valmistunee aikaisintaan jouluksi 2014.


Sydän on virkattu Kaarnasydän ja Sammalkranssi -kirjan ohjeella. Kyseisen kirjan sai, kun tilasi Suuri Käsityö- lehden Tampereen Kädentaitomessuilta. Kirjassa on paljon ihania jouluisia ideoita, paljon houkuttelevampi kuin kansi antoi ymmärtää. Lankana vaaleanpunaista ja beigeä Isoveljeä, pidän sydäntä työhuoneen ovenkahvassa.


Vaaleanpunaiseen tunnelmaan liittyen on pakko saada esitellä Kutitus-puodista saapuneet jutut tyttären huoneeseen. Yövalaisin -pupu ja Leikkihuoneen säännöt -taulu ovat sieltä kotoisin, täydentävät ihanasti tytön huoneen sisustusta. Postauksen vaaleanpunaisuudesta huolimatta tämänhetkinen tunnelma kotona on vähän jouluisempi. On mukavaa, kun on taas kyntteliköt ikkunoilla ja punaista lankaa käsissä.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti