2.1.2014

Keiju kukkamatollaEnnen joulua sain väsättyä kaverilleni tämän Juhannusruusu -maton Päivin Kudepuodin puuvillaontelokuteesta.  Kyseessä on se ohuempi kude, joten virkkasin kaksinkertaisena nro 8:n koukulla. Väri on juuri se mitä toivottiin, ja itsekin olen aika ihastunut kivaan vaaleanpunaiseen sävyyn. Voisin ajatella meillekin tämänväristä mattoa.


Maton halkaisija on 125 cm, joten tein pylväisestä keskiympyrästä kerroksen isomman, jonka aikana taisin lisätä 4 silmukkaa (tai sitten 6 tai 8). Sakaroita tein kuitenkin kaksi enemmän kuin ohjeessa, ja ennen noita terälehtiä jouduin vähän kaventamaan eri tavalla, jotta pääsin jälleen ohjeeseen kiinni. Ehdottomasti silti helppoa muunnella ohjetta, niin että saa halutun kokoisen maton.

Ainoa miinuspuoli tässä työssä oli se kuteiden kastelu, kuivaus ja keriminen. Voi olla että niihin meni vähintään yhtä kauan aikaa kuin itse virkkaukseen. Vyyhdit, etenkin lankasellaiset, ovat aivan ihania, mutta keriminen on aina ollut mulle vähän semmonen yökenjaksais -homma.

Kude oli erittäin miellyttävää virkattavaa, sopivan lötköä ja tukevaa samaan aikaan. Matto vaikutti pysyvän hyvin kuosissaan, eikä kupruillut, joten olen tyytyväinen. Toivottavasti matto osoittautuu käytössäkin mainioksi!


3 kommenttia:

  1. Kaunis matto ja ihana keiju! =)

    VastaaPoista
  2. Mikä on tämän maton värinumero? Vaaleanpunaista mattoa täälläkin aikomus tehdä ja tämä väri näyttää kivalta. Samasta sivustosta katsellut kuteita.

    VastaaPoista
  3. Väri taisi olla 79. Kudepuodin kuvassa näyttää vähän vaaleammalta kuin luonnossa :).

    VastaaPoista