2.1.2014

Pipoja Bejbelle


Ennen vuosikoosteen pläjäytystä ajattelin esitellä vielä loppuvuodesta valmistuneet kaksi pipoa tyttärelle. Ensin valmistui vaaleanpunainen päähine Novitan Hile -langasta. Malli on matkittu ystäväni tyttärelleen neulomasta piposta. Loin 60 silmukkaa. Puikot alussa ja korinpohjassa 6 mm pyöröt, kavennuksissa 5 mm sukkapuikot. Lankaa kului 62 grammaa tupsuineen. Tuli oikein kiva! Ainut miinus, etten löydä pipoa enää mistään. Oli kerran kauppareissulla päässä, mutta sen koomin en ole nähnyt. Tiedän silti että on kotona.


Jouluna surffailin Reiman verkkosivuilla haaveissani hankkia tyttärelle kaupunki- ja kauppakelpoinen  talvitakki. Eksyin jotenkin myös pipopuolelle, ja näin siellä valkoisen kuplapipon. Tarrasin heti ideaan ja rynnistin lankavarastolle mielessäni tämä valkoinen Hile-lanka, joka vie mielen valkoisten hankien luo, vaikka todellisuus on kovin musta. Nämä kuplajutut on tainneet olla syksyn hitti, ainakin monessa yhteydessä olen törmännyt Kupla-lapasiin, joiden suunnittelija kirjoittaa ihanaa Neulova Narttu -blogia. Lunttasin sieltä mitenkäs kupla sitten tehtiinkään, loin 64 silmukkaa vitosen sukkapuikoille ja neuloin menemään. Muistan kyllä tehneeni jotain isompaa (ehkäpä jopa villapaitaa) tällä kupla-mallilla joskus viitisentoista vuotta sitten.


Tästäkin pipasta tuli oikein kiva. Eikä tämä ole edes hukassa ainakaan vielä! Mahtava kiitos tällä kertaa Novitalle paksuista langoista. Saa tämäkin täti jotain valmiiksi. Valkoisen pipon kuplat ja tupsut söivät 90 grammaa lankaa.

Näiden kahden pipon lisäksi olen tehnyt kaksi pipoa pojallekin, mutta palaan niihin sitten myöhemmin!


4 kommenttia:

 1. Kivoja pipoja ja kauniit tupsut! Tupsut ovat kivoja, mutta mulla ei riitä kärsivällisyys niiden tekemiseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti! Teen tupsupujottelun aina noin 6-kertaisella langalla ja pujotan lopussa langat isosilmäiseen neulaan kun reikä alkaa olla niin pieni, ettei sormilla saa enää kunnolla lankoja läpi. Tällä metodilla tupsun teko on oikeastaan tosi nopeaa:).

   Poista
  2. Nonni! En mä ole edes tajunnut, että noinkin voi tehdä, tyhmä...Ehkä mullakin on jatkossa enemmän tupsuja. :)

   Poista
 2. Minä taas käytän virkkuukoukkua. Sillä saa kätevästi langan vedettyä pienestäkin raosta. Ja vain kaksinkertaisella langalla teen.
  Kivoja myssyjä, etenkin tuo kuplaversio. =)

  VastaaPoista