23.6.2014

Otteita kesälomanäperryksistä

Kesäloma se on kylmäkin, mutta helle olisi siitä ihana, että voisi ommella lisää kesävaatteita. Olisi ulkoilukin huippua ilman kahta päälistakkia. Onneksi ikkunat on jo pestynä, keittiön kesäverhot ommeltuna sekä paikalleenasennettuna,  ja piknikpeitontekelekin levällään työhuoneen lattialla. Toivottavasti se valmistuu yhtä ripeästi kun toivon helteidenkin saapuvan.


Alkukesän helteille valmistui tämä Hoops, josta taisinkin jo viimeksi mainita. Vähän rypyssäkin, huups!


Pientä kakkuaskarteluakin on kesälomaan mahtunut. Kakun alla näkyy vilaus uutta vahakankaista muotoonommeltua pöytäliinaakin. On se kätevä, kun pysyyy paikallaan (siitä ja keittiön verhoista kuva möhemmin).


Tytön Keskiseltä hankittu kesälomamekko ei kestänyt ensimmäistäkään pesua kunnolla, vaan glitterit tipahti matkasta. Näpersin kimaltavista pinkistä ja hopeasta Hot Fix -kalvosta uutta puhtia valmismekkoon. Aikaa se otti, mutta tyttären onnellinen ilme korjatun mekon johdosta oli kaiken sen vaivan arvoinen.


Löysin kaapista muutaman keskeneräisen tekeleen, ja päätin siltä istumalta ommella pari niistä vaatteiksi. Muistaakseni tämä mekko on jostain vanhasta OD:ta, mallin nimi saattoi olla Jungle Stripes. Mekko on koossa 116 tai 122.


Kiva mekko, vaikkakin vähän yöpaitamainen. Trikoo oli kivaa ommeltavaa, eikä yhtään sellaista löröä, millaiseksi sen kuvittelin. 
Kaikkea muutakin olis, mutta niistä ensi kerralla. Kesän lämpöjä odotellessa!


2 kommenttia: