22.11.2014

Kaverukset Alpo ja Aapo


Saanen esitellä Alpo -kissan! Tyttöni ihastui isomummulassa neulottuun kissaan (ja sivumennen sanoen nosti siitä kamalan metelinkin kun ei saanut sitä mukaansa, voi huokaus tuota tulista temperamenttia). Kotona tilanteen ja äidin tuohtumuksen (kun niin toivoisi että lapset kylässä vähän käyttäytyisivät) laannuttua, lupasin virkata vähän samanmoisen tyttärelle. Otin mallia Risto Rääpääjästä tutusta Alpo-kissasta ja tällainen tuli. Tytär hyväksyi, ja Alpoksi tätäkin kutsutaan. Tietysti poikakin halusi oman kissan, joten ei muu auttanut kuin laittaa virkkuukoukku heilumaan jälleen, vaikka villapaidantekeleet huutelivat lipaston päältä. Toisena valmistui Aapo kissa:


Tämäkin sai hyväksynnän, joten äiti sai jatkaa villapaitojen parissa. Vieläkin ne ovat kesken, sillä väliin on kiilautunut muitakin juttuja. Tällä hetkellä paidat ovat kuitenkin taas aktiivisessa vaiheessa, joten toivoa on.

8 kommenttia:

 1. Ihanat kisut! :) Määkin haluaisin osata virkata amigurumihahmoja, mutta en ole vielä niin kehittynyt virkkaaja, että ymmärtäisin niitä ohjeita ihan täysin. Pitää treenata helpompien juttujen kanssa ja ehkä joskus kyetä amigurumeihinkin...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Miia! Nämä kisut oli kyllä tosi helppo virkata, tein semmoisella ilmaisohjeella missä oli kuvitus mukana. Vilkaisin kuvasta jos joku sanallinen ohje ei heti auennut :). Voin kyllä kaivaa sen ohjeen esiin jos tarvetta :)

   Poista
 2. Olisiko mahdollista saada ohje tuohon kisuun?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olipa jäänyt huomaamatta. Täältä löysin :) : http://www5a.biglobe.ne.jp/~mite/diagram/crochetedCat.html

   Poista
 3. mistä löysit ohjeen?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. http://www5a.biglobe.ne.jp/~mite/diagram/crochetedCat.html

   Poista
 4. Aivan ihanat kissat!! Tekisitkö Alpo-kissan tilauksesta? Meillä tyttö toivoo Alpo-kissaa ja Nelli Nuudelipää -mekkoa joulupukilta ja itse olen täysin käsityötaidoton... :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka! Vastaus tulee auttamattoman myöhään, anteeksi siitä. En olisi kuitenkaan valitettavasti ehtinyt jouluksi virkkaamaan, kuin on ollut niin paljon kaikkia omia hommia :). Ja koska muiden lapsien lisäksi meillä on vauva, en uskalla luvata mitään tiukkoja deadlineja, sillä toisinaan ehdin hyvinkin tekemään myös käsitöitä, mutta toisinaan vauva ei nuku niin hyvin, ja silloin tulee olosuhteiden pakosta tehtyä vähemmän :). Jos vielä jossain vaiheessa on kiinnostusta, niin voin kyllä tuollaiset tehdä jos aikataulu ei ole hirveän tiukka (tällä en tarkoita ettenkö olisi suhteellisen nopea, ja tilausjutut on tietenkin prioriteettilistan kärjessä) :).

   Poista