19.7.2015

Äkkiä jotain, että saan helmikuun tonttupostauksen pois paalupaikalta

Vaikka laiskan postailijan syndrooma onkin minuun iskenyt, en aivan laiskaksi ole ryhtynyt käsitöiden suhteen. Alkuvuodesta on tullut ommeltua jonkin verran vaatetta, kuvia ei niistä ole tullut otettua, kuin ehkä yhdestä omasta kukkamekosta. Edellispäivänä surauttelin pari vaatetta omille.Kaava on uusimmasta Ottobresta (3/15). Muuten tein ohjeen mukaan ja koossa 128 cm, mutta pituutta lisäsin reilusti, olisikohan ollut jopa 9 tuumaa (viivotinmitassani sattuu näkymään vain tuumat). Tytär nimittäin toivoi oikein pitkää mekkoa. Taisi tulla vähän liiankin pitkä, sillä näyttää että kovassa menossa mekko vähän sotkeentuu säärien ympärille. Taidan tehdä toisenkin samalla kaavalla ja vähän lyhyempänä, nyt kun kaavat kumminkin on valmiina.


Jersey on aivan ihanaa Majapuun tuotantoa, tytär valitsi sen itse kangaskaapistani, ja ei voisi paremmin sopia yhteen. Ihana mekko, ihana tyttö!


Poikakin sai paidan itse valitsemastaan trikoosta. Tällä kertaa valinta osui tiikereihin.Kaavana Creative Workshop peruspaita pojalle koossa 122 cm. Pojalla on akuutti vaatteiden tarve, kun on äkkiä venähtänyt pituutta. Pitää yrittää ehtiä vielä ompelemaan lisää perusvaatetta lähiaikoina.


Noshin kroko-paidastakin tuli kiva, mutta auttamatta liian pieni, koska olen tainnut leikata sen jo melkein vuosi sitten (hups). Lähetin paidan ystävälleni, jospa se sopisi hänen vähän nuoremmalle pojalleen.


Oma mekko ja... öh, mitkä ilmeet. Taustalla näkyy se joulupeitto, joka on lähes valmiina levännyt laakereillan muutaman kuukauden. Pitäisi ottaa itseään niskasta kiinni sen suhteen, jotta saan sen hyvissä ajoin ennnen ensi joulua. 

Kesän olen neulonut sukkia. Tälläkin hetkellä taitaa olla kolmet parit päättelyä vailla. Esittelen ne lähiaikoina, kunhan päättelykeiju käy kylässä.

 P.S. Tällaisia kasvaa meidän kuivausrummussa nykyään <3.

2 kommenttia:

  1. Ihania ompeluksia! Ja voi mitä kuivausrummun asukkaita :) <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :). Nuo hurinaveljekset on niin ihania tapauksia <3

      Poista