21.7.2015

Kolme kertaa 119, onneksi en ole taikuskoinen

Kun aioin kirjoittaa näistä kolmesta hiljattain valmistuneesta sukkaparista, punnitsin ne vuorotellen, ja huomasin hassun jutun että jokainen pari painoi tasan 119 grammaa. Siis mitä ihmettä! En kyllä mitenkään tähdännyt tuohon painoon. Mutta opimmepa että Kaisun perussukka painaa 119 grammaa!Siinä ne on sulassa sovussa tamppaustelineellä, ne kaikki 119 grammaa painavat sukkaparit.


Nämä Regian Academy Colorista neulotut sukat on aloitettu jo aikoja sitten. Alkukesästä löysin parin uudelleen ja tein loppuun. Kuva ei anna oikeutta kauniille värille. Tein nämä omasta päästä, puikoilla 2,25 mm ja aloituksessa jotain 80 silmukkaa, joita sitten kaventelin nilkkaa kohden. Nämä tulee itselleni, mukavan ohuet työkenkiin ja lenkkareihin työmatkoille.
 
Tasapuolisuuden vuoksi tein miehelle sukat seuraavaksi. Käytin Regian Fantasticoa ja 3.5 mm puikkoja. Silmukoita taisi olla 60, mallina oma perussukka, jossa etupuolella joustinta alusta loppuun, ja varressa pohkeen puolella ja jalkapohjassa  sileää neuletta.Luulen että mies hyväksyi nämä, vaikka havittelikin oranssieni perään.


Ravelryssä törmäsin kivannäköiseen malliin, ja niinpä loin silmukat puikoille. Käytiin ohjeen mukaista lankaa (Nalle Taika) ja kolmosen sukkapuikkoja. Sukista tuli ihanat! Ovat myös Ravelryssa, kuten ehkä nuo edellisetkin sitten joskus tulevaisuudessa.


Vähän oudosti valottuneita kuvia, mutta koitan korvata puutteet laittamalla monta. 
Lisää sukkia on tulossa, ja päättelyä vailla valmiina on peruslapaset. Jospa tässä kerrankin oltaisiin ajoissa valmiina syksyyn neuleiden osalta, vaikka toki elokuun helteet nautitaan ensin!

8 kommenttia:

 1. Kivoja sukkia. On kyllä aikamoinen sattuma, että kaikki ovat grammalleen saman painoisia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Tämmöisellä tuurilla numeroiden kanssa vois varmaan voittaa vaikka lotossa :).

   Poista
 2. Blogissani on sinulle haaste. Mikäli et halua ottaa sitä vastaan, ei haittaa. Halusin vain kertoa sillä, että pidän blogistasi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ... ja taidanpa ottaa haasteen vastaan :)

   Poista
 3. Täsmällistä toimintaa ja kivoja sukkia, varsinkin nuo viimeiset!

  VastaaPoista
 4. Oi ihania sukkia! Mäkin noista viimeisistä tykkään kaikkein eniten :) Mulla on tota samaa lankaa, mutta ei mun taidoilla kyllä noin hienoja sukkia väsätä... :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Emiliat -malli on kyllä ihana, eikä edes niin vaikea miltä ehkä näyttää :).Koukkuun jää kyllä, nyttenkin jyystän jo uutta paria ja pelkäämpä ettei nämä jää tähän ;). Itselle ainakin usein käy niin, että jumittuu ihan perussukkaan, kun se on niin helppo aloittaa vaikkei olisi ohjetta käsillä juuri sillä hetkellä, mutta oispa hienoa jos tästä mallista tuliskin oma perussukka-kakkonen. Tietty se ykköspaikka on edelleen varattu pätkärääkätylle 7-veikalle ja 2o 2n -varrelle:)

   Poista