23.4.2016

Muutamia alkuvuoden villasukkia


Vähän laiskalla tahdilla olen alkuvuodesta kutonut, mutta jotain valmista silläkin rintamalla. Kerällinen seiskaveikkaa meni näihin ihananpirteisiin raitasukkiin, jotka menivät hiljakkoin vauvan saaneelle serkulleni. Aivan perusukat, jotka apinoin Rarelrysta jonkun toisen pähkäilemistä silmukoista. Nämä ovat mallistani poiketen kokoa 38. 


Niina Laitisen sukkamallit ovat ihania. Tässä alakuvassa käytössä October Sock -malli. Tein nämä itselleni Seitsemänveljestä -langasta, mutta kävikin niin että näistä tuli liian kapeat minulle. Mahtuvat kyllä jalkaan, mutta olen viimeaikoina tehnyt parit sukat vähän kapeiksi, joita sitten pesun jälkeen saa kiskoa hampaat irvessä jalkoihin, ja nyt päätin etten halua omaan sukkalaatikkooni enää liian pieniä lisää. Lahjoitin nämä lopulta työkaverin lapselle.


Vähän huonoja kuvia kauniista sukista, kuvio ei näy kovin hyvin näissä. Tällä mallilla olen tehnyt toistakin sukkaparia vaaleansinisestä Regian langasta, toinen sukka on kokonaan valmis, mutta sekin on minulle liian pieni :). Vaaleassa langassa kaunis palmikko näkyy vielä paremmin, eiköhän niillekin aikanaan löydy vastaanottaja (sitten kun se parin toinenkin sukka on valmis).

Lankaa kului 163 grammaa ja silmukoita loin 12 enemmän kuin ohjeessa, sillä sukkien varret ovat pidemmät kuin ohjeessa. En tarkasti muista oliko puikot 3.5 vai 3.25 mm. Epäilisin kuitenkin että 3.5. Tiukahkon käsialani vuoksi jätin jalkuinosaankin 4 ekstrasilmukkaa. Ravelryssa tosiaan täällä.


Nämä sukat menivät serkkuni vauvalle. Ovat tietysti tutut junasukat Novitan Woolista. Vähän piukan oloiset tuli, ja luulenkin että ensi kerralla valitsen 0.25 mm paksummat puikot tälle langalle, vaikka se kuulostaakin vähän hifistelyltä. En tiedä missä vaiheessa elämää käsialani on aavistuksen tiukentunut.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti