21.6.2016

Santorinin reissu ja edeltävän päivän hikinen ompelu-urakka


 
Toukokuussa matkasimme Santorinin saarelle lomailemaan, ja sinne piti tietysti saada kesävaatetta mukaan. Kiire tietysti tuli, mutta sain kuitenkin aika nopeasti ommeltua läjän vaatteita mukaan otettavaksi, onneksi shortseja oli tullut hankittua läjä jo etukäteen, ja jotain mekkoja ommeltua ennen edellistäkin päivää. Yläkuvan vaatteet ompelin kaikki edeltävänä päivänä.


Pojalle perus-teepparia. Tämä on mahtava kaava hänelle (olen joskus muokannut hänelle sopivaksi). Toki olin niin kiireinen näiden paitojen kanssa, kun taisin ommella nämä viimeisenä, että käytin epähuomiossa helmaan kaksoistikkiä hunajakennon sijaan, ja se kyllä purkaantuu (en tiedä onko vika säädöissä vai koneen kaksoistikissä, pääntiellä kaksoistikki toimii hyvin). Nyt nämä paidat on korjattavien kasassa odottamassa hunajakenno -ommelta helmaansa.


 Perhepotretissa kaikilla itseommeltua päällä. Itselle raskausmekko, jonka leikkasin aika summamutikassa, mutta tuurilla tulikin kerralla hyvä. Vähän huonosti se tuossa kuvassa kyllä näkyy. Pojilla päällä pohojalaasia, ja tyttärellä korentotrikoosta rimpsuhelmamekko. Siitä tuli kyllä vähän lyhyt, että varsinkin parin pesun jälkeen toimii paremminkin t-paitana.


Pojat samistelee Suomi-henkisissä Pohijalaaset -paidoissaan.


Tyttären mekko on tehty samalla kaavalla kuin sulkamekko valokuvaukseenkin, malli Ottobresta (ja malli/nro tulee tähän, kunhan kaivelen tiedon esiin). Tykkään edelleen mallista.


Ja taidan olla aika ihastunut kankaaseenkin, sillä olen ommellut tästä ruusutrikoosta tänä keväänä ainakin kolmessa eri värissä jotain.
Tämän kesän Ottobre -lehdestä löytyy hittikaava Paperplane. Tytär sai sellaisen ommeltuna Vimman Maailma muovautuu -trikoosta


Laatikkomallinen hapsupaita on vähän suhaisten tehty, ihan summamutikassa, mutta toimii oikein mukavasti silti. Rintamukseen silitetty kultainen sulka -silityskuva, joka keräsi tyttäreltä täydet pisteet.


Tytär intti haluavansa napapaidan reissuun, ja vaikken aluksi ihastunutkaan ajatuksesta, niin pyysin häntä valitsemaan kaapistani kankaan. Lopulta paidasta tulikin aika hauska, kun tyttäreni ehdotti laittamaan vielä rimpsutkin helmaan. Varsinkin nyt muutaman pesun jälkeen nuo hapsut kivertyvät kivasti leveyssyyntaan.
Reissu oli oikein ihana ja onnistunut. Mukava irtiotto arjesta!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti