10.7.2016

Keppihevostelua ja UnipesäTytär on jo pitkään pyytänyt saada uutta keppihevosta vanhan villasukkakepparin rinnalle. Nähtyäni Facebookissa työkaverini lapsenlapselleen tekemän keppihevosen, päätin että nyt kyllä aloitan. Äitiysloman alettua tuntui että kepparin tekoon saattaisi tosiaan jonkunmoinen väli löytyä. Tietenkin poikakin halusi oman, ja sitten lähdettiin tarvikekaupoille. Tyttö halusi valkoisen ja poika mustan.

Ohjeet keppihevoseen löysin Suuri Käsityö -lehdestä vuodelta 2012,  mutta huomasin että sama ohje on myös saatavilla ja kaava tulostettavissa täältä.
 

Näistä tuli ihan kivat, vaikka olen joskus törmännyt  sellaisiin upeisiin tilauksesta valmistettaviin keppareihin, ja kyllähän näistä heposista vielä matkaa niihin on.  Jollain tasolla haluaisin tehdä näitä lisää, jotta pystyisin kehittelemään lopputulosta vielä paremmaksi. Tällä erää olen kuitenkin saanut keppihevosista tarpeekseni, ehkäpä siis joskus myöhemmin lisää!  
Vauvaa varten tuli ommeltua Suuri Käsityö -lehden (2/2016) ohjeilla unipesä. Tuli ihan kiva, vaikka jos olisin lukenut ohjeet kunnolla etukäteen, olisin päässyt aika tavalla helpommalla. Pujotin kiristysnyörin vasta reunavanun täytön jälkeen, ja se oli niin päin kyllä todella vaivalloista ja hidasta, hakaneula aukesi kujassa ainakin kymmenen kertaa, ja sen sulkeminen oli hankalaa.
Ohjeesta poiketen tein vielä pestävän erillisen patjan pesän pohjalle, jossa toisella puolella on palloja (ylin kuva), ja toisella puolella Aappa-apinoita. Mittailin ettei tähän kovin pitkää vauvaa mahdu, joten voi olla että pitää ommella vielä toinenkin vähän isonnetulla kaavalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti