29.7.2016

Siililangasta pehmoista pienelle
Ehkä maailman ihaninta lankaa tämä Hedgehog Fibersin Sock, niin pehmeää, ja parasta ovat nuo hehkuvat sävyt! Kreikan reissulle toukokuussa nappasin langan mukaan, sekä bambuiset puikot, jotta sain lentokoneessakin neuloa. Olen taas pikaisesti hutaisten ottanut kuvia, joissa langan upea väri 'Shamrock', ei aivan pääse oikeuksiinsa. Aina kun sukat ovat noissa pienissä viileissä varpaissa, tulen oikein hyvälle tuulelle, väri oikein loistaa ja pyrkii pois taustasta.

En tiedä johtuiko se vain bambuisista puikoista, joita en normaalisti käytä, mutta kutomiskokemus ei ollut niin miellyttävä tällä langalla. Siililanka tuntui vähän lötsköltä neuloa, enkä tiedä raaskisinko tehdä tästä aikuiselle sukkia, niin pehmeä lanka on. Luulen että jossain vaiheessa on pakko kokeilla neuloa tätä lankaa lempparipuikoillani, eli hiilikuituisilla, niin voin vasta sitten kertoa loppullisen mielipiteeni tämän langan kudottavuudesta.


Sukkien malli on tietysti kaikkien tuntema Junasukka, mitä mainioin malli pikkuisille, kun se pysyy jalassa. Muistaakseni loin ohjeen mukaiset silmukat (40), puikot olivat ehkä kolmoset -vai sittenkin kaksipuolikkaat? Vielä nämä ovat vähän reilut, syksyllä varmaan sopivat, mutta eivät tipu nytkään jaloista. Silmukat olisi voinut luoda isommilla puikoilla, sillä joustavampi sukansuu auttaisi näiden asentamista paikoilleen. Hanskoihin loin 40 silmukkaa ja vähensin joustimen jälkeen muutaman silmukan pois. Lakki on Sweet Baby Cap, näitäkin on muutamia tullut tehtyä. Oikein kiva malli. Vielä vähän reilu, mutta syksyllä varmaan sopii. Lankaa tähän settiin kului 65 gramaa (ehkä lisään Ravelryyn myöhemmin, tähän tulee linkki).


2 kommenttia: