26.12.2016

Hyvää Joulua!Pientä kuvakoostetta meidän joulusta. Ekakuvassa Piparkakkumajakka Piparkakku -kirjasta mallia ottaen. Majakan lisäksi lapset valmistivat piparkakkukarusellin ja panssarivaunun. Tietenkin vähän autoin heitä. Täksi jouluksi tein kaksikin joulupallokranssia kuumaliimaa apuna käyttäen. Melko nopeaa puuhaa ja suhteellisen edullistakin, jos sattuu löytämään alennuksella joulupalloja (monessa paikkaa niitä myydään alennuksella jo viikkoa ennen joulua).


Näissä kuvissa näkyykin se toinen liimailemani joulupallokranssi, johon löysin aika edullisesti kaksi enkelityttöäkin. Mielestäni tästäkin tuli aika kiva. Tämän tekemisprosessia esittelen paremmin Suomalaisten Podcastaajien Joulukalenterin luukussa 18. Oli muuten ihanaa olla kalenterissa mukana.

Piparkakkutalon tein ihan alusta saakka itse. Taikinan pyörittelin Paraisten Piparkakkujen ohjeella, ja kaavat piirsin itse. Vähän jännitin miten saan katon pysymään, kun se on noin jyrkässä kulmassa, mutta hyvin on pysynyt! Talon kulmat liimasin tummalla suklaalla yhteen. Se oli aikamoista pelaamista, mutta maun vuoksi sen tein, ja kun suklaa oli jähmettynyt, niin tietenkin kulmat ovat sen jälkeen kestäneet hyvin. Katon liimaukseen käytin sulatettua sokeria, sillä epäilin ettei suklaalla olisi pysynyt noin jyrkkä katto, tai ainakin olisi tarvinnut pidellä katosta kiinni vähintään puoli tuntia :). Piparkakkutalon kuuset ovat marenkia, ja ne on tehty Kotivinkin ohjeella. Katto ja ikkunat on koristeltu tietenkin pikeerillä ja katolla oleva lumi on kuumamarenkia.


Jouluksi ehdin virkkaamaan Jester -tontun. Tiedot löytyy Ravelrysta täältä. Langaksi löysin kaapeistani Rico Designin Essentials Cotton DK:ta, valkoiset hanskat ja tupsu ovat Novitan Miamia, koukku 3 mm. Tonttua oli kiva virkata, ja ohje oli todella hyvä. Jonkun verran pientä nyhräystähän tässä oli, mutta kaikinpuolin mukava virkattava silti.


Jouluaaton iltaa vietettiin meillä, ja sinne leivoin sokerimassakakun ruskealla pohjalla ja piparkakku-rahka-kermalla. Koristelut tuli tehtyä vähän kiireellä, mutta ihan kiva kakusta silti tuli. Olen jo aika nopea tekaisemaan noita hahmojakin sokerimassasta, kun alkuaikoina niihin suttaantui melko paljon aikaa.
 


Joulutunnelmaa vielä muutaman kuvan muodossa. Oikein ihanaa Joulua kaikille lukijoille! Saa myös kommentoida ja käydä katsomassa  Raisun Lankafarmi -podcastia Youtubessa :).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti