28.12.2020

Ihme ja kumma -paidan HIHAT

 


Tässä tulee vielä hiha-ohje. Itsekin olen vielä hihojen kimpussa, mutta en saanut siirrettyä uusia kuvia helmasta koneelle, joten huomiokuvana vanha kuva helman tilanteesta. Yritän lähipäivinä saada päivitetyt kuvat helmasta, jotta kaikki kuviot näkyvät siinä.

OHJE: Neulo hihoihin samat kuviot kuin helmaan, samassa järjestyksessä. Hihoissa on kavennuksia kerroksen vaihtumiskohdassa hihan kainalon puoleisella sivulla. Kuviot rikkoontuvat joka tapauksessa kerrosten vaihtumiskohdissa, joten voit tehdä kavennukset ohjeen mukaan, mutta kavennuskerroksen jälkeen huolehdi, että jatkat seuraavan kerroksen oikeaan kohtaan edellisen kerroksen kuvioihin nähden.

Ota työhön pohjaväri yyteri tai väri, joka kuuluu omassa paidassasi tähän kohtaan (eli on käytössä vartalo-osan ensimmäisellä kerroksella). Mallipaidassa väri on yyteri. Aloita kainalon keskeltä ja poimi puikolle kainalon kohdalta 8/8/9 silmukkaa. Neulo silmukat ja myös hihan odottavat 78/80/85 silmukkaa. Poimi kainalosta viimeiset 8/8/9 silmukkaa ja neulo ne ja aseta silmukkamerkki osoittamaan kerroksen vaihtumiskohdan ja kavennuskohdan. Hihassa on nyt 94/96/103 silmukkaa. Neulo hihoihin samat kirjoneulekaaviot kuin vartalo-osaankin. Neulo 5 cm ilman kavennuksia. Aloita kavennukset nyt ja käytä 2 o yhteen kavennusta ja kavenna aina kerroksen alussa ja lopussa. Kerroksella kaventuu 2 silmukkaa. Kavenna jatkossa 2 silmukkaa 2 cm välein, niin kauan että hihan pituus on 45 cm (tai haluamasi pituus). Silmukoita on nyt 52/54/61. Vaihda työhön pienemmät puikot ja neulo joustinta 7 cm tai haluamasi pituus. Päättele joustavasti. Neulo toinen hiha samoin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti